graanwater-logo-web

Graanwater LIMITED editions

Heer Van Oranje brengt in gelimiteerde oplage steeds wisselende edities Graanwater.
Iedere editie is op basis van een van onze mooie bieren, en is minimaal twee keer gedistilleerd in combinatie met verschillende botanicals. De distillaten worden op verschillende manieren gelagerd om de smaak volledig te laten ontwikkelen. Uiteraard worden er geen kunstmatige ingrediënten zoals smaakstoffen toegevoegd, dus net als ons bier is Graanwater natuurzuiver.

Graanwater is alleen verkrijgbaar in speciale handgenummerde flessen zodat je echt een ‘uniekje’ hebt.

De specifieke kenmerken van de Limited editie kun je vinden bij iedere batch beschrijving.

Jaar van distillatie:   2018      Batchnummer:   01
Aantal flessen:   125 stuks

Basis bier: Heer Van Oranje – IPA (IBU: 53)
Vol. alc.%: 38%
Distillatie: 2x gedistilleerd
Lagering: 1 maand
Gebruikt barrel: geen (lagering op RVS)
Botanicals: jeneverbessen & korianderzaad
Smaaknotitie: heel moutig, met duidelijke tonen van de hop en jeneverbes. Een klein waarneembaar zoetje die het een zacht ronde smaak geeft.

Aanbevolen biercombinatie: Heer Van Oranje – Weizen. Moutigheid van de jenever gaat heel mooi samen met de frisheid, de koolzuur pareling door het relatief hoog koolzuurgehalte van de Weizen en de zo karakteristieke ‘banaantjes’ toets van de Weizen.

Kopstootje 2.0

De bijzondere combinatie van bier en jenever is helemaal terug van weggeweest. Geen oldskool jenever maar ‘jenever 2.0’, gedistilleerd van ons bier in combinatie met verschillende botanicals. Drink je dit in combinatie met ons bier dan ervaar je een hele mooie combinatie van fris en pittig met mooie mout tonen.

Een ware smaakexplosie!

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren, en niets is goed of fout. Het kan door op de traditionele wijze van het buigen voor een borrel en slurpen uit een tulpglaasje. Neem een klein slokje Graanwater, gevolgt door een flinke slok van ons Heer Van Oranje bier. Of schenk een glas Heer Van Oranje bier in en doe er een klein scheutje Graanwater bij.
Alles is mogelijk – we horen graag van je wat jij de ultieme combinatie vindt!

Dat maakt Kopstootje 2.0 zo bijzonder.

Graanwater